درباره فيلم موقعيت مهدي هادي حجازيفر
تماشاي فيلم موقعيت مهدي نشان مي دهد كه چرا گروه دختر فيلم بدي است! در آنجا كارگردان با ادعاي روايت جديدي از زمان جنگ وارد شده بود، او قادر به شخصيت پردازي نبود و درك او از تأثير عاطفي بر مخاطب استفاده از انفجارهاي پي در پي بود (آنقدر شديد كه تأثير موقعيت هاي التهابي و بالقوه تأثيرگذار از بين رفت). اما حجازي فر همچنين ميداند كه فيلمبرداري فرآيندي بسيار پيچيدهتر از انفجار بمب و تكان دادن مداوم دوربين است و همچنين ميداند كه بايد در ميانه صحنههاي هولناك نبرد به تماشاگر فرصت نفس كشيدن بدهد.
استراتژي اعدام حجازي فر در برخي موارد يادآور كار محمدحسين مهدويان در كارهاي اوليه او (فيلم «ايستاده در غبار» و به ويژه سريال «آخرين روزهاي زمستان») است، اما زماني كه اين استراتژي براي جهت روايت و نوع شخصيت پردازي را نمي توان نقص اثر دانست. علاوه بر اين، در «مقام مهدي» به مستندسازي و حركت دوربين آثار اوليه مهدوي (كه البته آثار آماده سازي مناسبي هستند) اشاره اي نشده است و اين نشان مي دهد كه حجازي فر به دنبال تقليد از الگوي تصويري اولي نبوده است. آثار مهدويت در مجموع، وضعيت مهدي يكي از بهترين فيلمهاي اول سينماي ايران در سالهاي اخير است و نشان ميدهد كه حجازيفر نه تنها در بازيگري و نويسندگي (همانطور كه در عتبايي نشان داد) بلكه در كارگرداني نيز از تواناييهاي قابلتحسين و قابل تحسيني برخوردار است.
3 برگزيده از دانلود فيلم موقعيت مهدي
تعادل در نشان دادن ابعاد مختلف شخصيت اصلي
توانايي تحسين برانگيز حجازي فر در فضاسازي
بازي ژيلا شاهي
رضا سامي
اگرچه موقعيت مهدي يك فيلم زندگينامه اي درباره شخصيت مهدي باكري است، اما بيشتر بر جايگاه او تاكيد شده است تا شخصيت او. فضا و فضاسازي عنصري قدرتمند در مقام مهدي است و علاوه بر پرداختن به جنگ و اهل جنگ، تصويري دقيق و دقيق از سبك و سياق زندگي دهه 60 ارائه مي دهد. به نظر مي رسد حجازي فر چه در مقام كارگردان و چه به عنوان بازيگر نقش مهدي باكري تمايلي به ايجاد چهره اي اسطوره اي براي او نداشته و اتفاقا همين ويژگي بر محبوبيت شخصيت مي افزايد و او را تقويت مي كند. تصوير قهرمانانه اين فيلم ساختاري اپيزوديك دارد و شخصيت شهيد باكري را در موقعيت هاي مختلف بين صحنه جنگ و زندگي ارائه مي كند.
http://adobeland.aramblog.ir/post/8
برچسب: ،